maanantai 27. huhtikuuta 2020

Paljon taitavampien vaikute on usein kovin vaarallista

Jos taitoa on paljon, asiat sujuvat helposti, keveästi ja hyvällä laadulla. Kun vuosia kuluu ja taitoja karttuu lisää useammalta elämänalueelta, niin usein käy niin, että osan hankaluuksista ohittaa melkein huomaamattaan ja vasta isompien ongelmien kohdalla tsemppaa, ettei niitä tulisi ja että niistä selviäisi hyvin. Niin käy sitten, jos joku paljon heikompitaitoinen, esim. vuosikymmeniä nuorempi ottaa hänestä mallia niin että luulee hänen elämänsä olevan helppoa, kun se menee niin keveässä sävyssä, niin vastaan tuleekin monia vaikeuksia ja vaaroja, jotka vähemmillä taidoilla ovat isoja, joskus jopa kuolemanvaarallisia. Sen sijaan taitavan laatima ohje tai neuvo nuorille harrastajille yleisesti on laajaa ryhmää varten mietitty isolla taidolla ja pitkällä kokemuksella ja olettaen, että moni voi olla alalla kokematon,joten niistä ohjeista oppii yleensä hyvin, jos ne opsikelee tavalliseen tapaan niin kuin yleensäkin opiskellaan huomaten, että millaienn teksti tms on kyseessä.

Itse olen eksynyt kirjoittamaan muutamasta aiheesta sitä sun tätä ohjetta ja niitä on kertynyt kamala määrä. Ehkä siitä voi huomata, ettei ihan aloittelija ihan vain pari ohjetta lukemalla tai mallia katsomalla voi oppia ollenkaan niin paljoa, että osaisi yhtä hyvin kuin minä,mettä selvittäisi yhtä lailal hankaluudet.
Haaveammattiin-blogi http://nopeaoppisuus.blogspot.com
http://opisuomalaisuus.blogspot.com/2019/11/vuodenaikojen-elamisen-ohjeita.html
Aihe, josta en tiedä mitään, tontut, mutta joka tuotti käsittämättömän monta ohjetta, kun aloin miettiä, mitä tonttutaitoja osaisin neuvoa, vieläpäblogilinkkien verran laajempi aihe http://learntalents.blogspot.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti