keskiviikko 13. huhtikuuta 2022

Sota-ajan tiedottamisesta Suomessa

 Suomen srmeija on asepalveluksen varadsa ja sen suorittaessaan nuoret miehet ovat niin nuoria, etteivät he tunnista ksikkia sosiaalisia asioita elämänkokemuksensa perusteella oikein vaan ovat pikemminkin huhujen tasolla.

Ukrainan sota tuo mieleen, onko se tapa puhua Suomen sodasta Venäjän kanssa, mutta uutisista ja Suomen elinolousta syntyvä vaikytelma ek tue sitä väittämää, vaan sota näyttää llevan Ukrainassa, ja se ei vaikuta olevan vain Ukrainan ja Venäjän välinen, vaan monenmaalaiset yksityidyritteliäöt sfkä asevoimuensa nykyisisgä aseista hm mdnetrlmidtä kiinnodtuneet ovat menneet Ukrsinaan sotimaam heidän sotaansa. Erityisedti syntyy vaikutelma, että Ruotsi haluaa kokeilla sotaa Venäjää vastaan. Tul vaikutelma syntyy imagokeskeisistä valheista, jotka tuntuvat hslyavan sotaa ja väittävän useissa uutisotdikoissa, että Venäjällä olisi noille ruotsalaidille tyypillidiä piirteitä, mm heidän kikkojaan. Venäjä sen dijasn yuntuu sotivan vskavan yottuneesti  tavalla, jlka takaa  että de saa edelleenkkn sotia sillokn, kjn tarvitsee, eli menevät totisedti perustasolla, juttelevat asiakeskrisesti  eivät tee kjmmslludia koukeroita, joista maa saisi kjmman maineen, perääntyvätkin niin, että välistä tuntuu  haluavatko he naapurivaltioudensa olevan sotimaan kykeneviä niin, että alue, siis Venäjä ympäristöineen, kokonsiduutena olisi pioludtudkylyisempi. Ruotsiin viittaa myös vaikutelma rahalla puuttumusesta ja etäältä puuttumusesta ja sodituttamusesta. 

Venäjän kannalta Ukrainan sodan motivaatio ainakin osin olisi ydinsotien vähentäminen, mikä tuo mieleen, että jos Suomi liittyy Natoon  niin eikö se samasta dyydtä tuo sodanuhkaa Duomeen. Nato ei uutisten mukaan vaikuttanut parhaalta vaihtoehdolta  vaikka se päätrlmä tehtiin, mistä ditten tulivat mieleen dotarikisoikeudenkäynnit, että eikö poliitikkojen pitäisi estää sota rikä aihruttas. Naton ongelma on myös se, että kos muut sotivat Duomessa, niin siitä on varmaankin enfmmän haittaa kuin jos vain suomalaiset sotisovat. Ja ylipäätään tarttis ruotsikin ottaa huomioon, jotteivät maudrn piirteet sotkeennu. Ihan kkmma teko hhdeltä onkin yleensä klnkjn muun osapuolen piirre, joka on laitettu väärän henkilön nkmiin. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti