sunnuntai 1. maaliskuuta 2020

Asemasta, laadusta ja elämänlaadusta

Jotkut kai olettavat, että kullakin, jolla on asemaa, on asemansa koko ajan, muttei se kai ole mielekäs tapa elää. Jos on jokin työsuoritus, joka vaatii keskittymistä ja paljon taitoa ja näkemyst' ja intoa ja siinä onnistuu ja saa asemaa, niin tuo asema kuuluu tuolle työlle, eikä ko ihmisen koko arjelle kaikkine hankaluuksineen, osaamattomuuksineen,sosiaalisine suhteineen ym, vaan nuo muut ovat eri korkeudella, arki arkea ja saavutus saavutus, korkealla arjen yläpuolella. Toki arkea voi arvotaa enemmän, esim. hyvää elämänlaatua, mutta se yleensä kumminkin merkitsee, ettei sitä sotke saavutuksiin. Ja tyypillisesti ihmiset muuntuvat juttukaverinsa näkökulman mukana jonkin verran, niin ettöä arjenkin taso vaihtelee, milloin osaa mitäökin. Yhdessä ja samassa aiheessa koko ajan pysyminen on rasittavaa, elämänkielteistä. Jotkut ehkä siitä pitävät, muttei se useinkaan tekeväiselle sovi, taitavalle.
Mutta työsuorituksesta kai yleensä saa asemaa taitava isokaliiberinen intensiivisestio tekevä, mikä meinaa,e ttä hän voi olla samantapaisesti vahvoilla muussa elämässään, esim. kouluvahvuuksissa vahva tuttuihinsa verrattuna, eikäs uinkaan tasaveroinen. Mutta muuthan satsaavat myös kuka mihinkin, kaikki ne eivät vain ole juuri kysytyintä työlaatua työaiheesta, mutta yksilölle niillä on yleensä niin suuri arvo, ettei niistä luopuisi.

* * * 

20. kesäkuuta 2021   Kaisa-nimeni "keisari"-assosiaatiosta olen oppinut, että jis keisarinvaltaa olisi, se helpodti heti ryödtettäisiin mäyttelijöille, ulkomaille, rikollisille tai eri ryhmittymille ja vallangaluisille henkilöille, ha niinpä se heti menidi bäärään tarkoitukseen, jiten keisarin ja masn kannalta on parempi, ettei keisarinvaltaa ole. Sen sijaan tarvitaan keisarillekin niin kiin muillr kansalaisille mahdollisuus omiin taitoihin, arvoihin, miraaliin ym piirteisiin pihjautuville kerta kerralta uudellen määräytyviile oikeukdille, ha toli velvoutteille, siis oijeudenmukaisesti kaikkia kohraa ja castuuntunyoisesti, tervejärkisesti yms. Tärkeissö asioissa kai silti onongelmana, että valta tuppaa tulemaan ryöstetykdi vääriin käsiin siis vääriin tarkoituksiin, eri arvojen mukaan käytettäviksi esim maan etujen vastaisesti. Siihen on kai usein syynä, ettei tunnisteta  kuka on millainen,mutta siihen auttaisi kai olla niin kiinnostunut asiatasosta, että huomaa, kuka tekee itwe ja kukam vain viittaa toisiin  ja tairoa olisi oltava sen verran, että pystyy arvioimasn laatua.

24. elokuuta 2021   Jos jokin nykymaailman kuninkaallinen on päättänyt keskittyä huolehtimaan, että ijmisillä olisi hyvät sosiaaliset suhteet, hän tekee sen vastuuntuntoisen teon julkisuuden henkilönä eikä siis ole enää hallinnon edustaja, ei kuninkaan tms tehtävissä halinnon mielessä vaan huolehtii maalleen osan ihmidten sodiaalisista suhteista ja loput maan asiat jäävät muiden huolehdittaviksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti